Gresskarsuppe med kokosmelk

Gresskarsuppe med kokosmelk

Enkel
45 minutter
3 porsjoner
Gresskar er lett å få tak i på denne tiden av året, sammen med chili og hvitløk varmer denne suppen godt på kalde høstkvelder.
Ingredienser 1 ss rapsolje
1 ts spisskummen
200 ml kokosmelk
2,5 dl buljong
Ferskvarer 750 g gresskar
250 g søtpotet eller gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 ss finhakket chili
Fersk koriander
Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. 

2. Skjær opp gresskar i like store båter sammen med gulrøttene. Skjær litt av toppen av hvitløken og hakk opp chili. 

3. Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløken med rapsolje og ha de i en ildfast form sammen med chilien. Strø spisskummen, salt og pepper over grønnsakene. Stek dem til de er møre i ca. 35 minutter. 

4. Nå skal det være enklere å skrape ut gresskarkjøttet fra skallet.

5. Press hvitløken ut av skallet og ha alt i en gryte. 

6. Hell kokosmelk og buljongkraften i gryten sammen med grønnsakene.

7. Bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt.

8. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. 

9. Rist gresskarkjerner i en tørr panne og hakk opp koriander for en siste «finish» på suppen!

Tips

Synes du suppen blir for tykk kan du ha i mer vann/buljong.

Flere artikler

Vegan pumpkin spiced latté
Latten alle elsker! Pumpkin Spice Latte er og blir en vinner om høsten! Vi har laget en vegansk versjon du kan kose deg med når kulda setter inn!
Matcha popcorn
Skal du lage popcorn til helgen? Da bør du prøv denne oppskriften, matcha passer nemlig supert som popcorn topping!